ua en ru

ГПУ повідомила про підозру двом чиновникам міськради Харкова

ГПУ повідомила про підозру двом чиновникам міськради Харкова Фото: Генеральна прокуратура України

Підозрювані незаконно привласнювали земельні ділянки

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом посадовцям міськради Харкова у шахрайстві, привласненні, створенні злочинної організації та зловживанні владою. Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

Повідомляється, що підозрювані шляхом створення протягом 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їхнього близького оточення, сприяли їм у виготовленні правовстановлюючих документів та незаконно привласнили земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю понад 4 млрд гривень.

1 червня прокуратура вручила підозри колишньому начальнику управління містобудування та архітектури Харківської міської ради, який одночасно був заступником директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради, та його заступнику.

"В рамках пред'явлених повідомлень про підозру, зазначені посадові особи, діючи в складі організованої групи спільно з іншими посадовими особами сприяли заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, чим завдали збитки територіальній громаді Харкова на загальну суму майже 135 млн гривень", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд дозволив арешт заступника міського голови Харкова Геннадія Кернеса.