ua en ru

ГПУ та СБУ повинні кваліфікувати дії "альтернативного уряду" Азарова, - нардеп

ГПУ та СБУ повинні кваліфікувати дії "альтернативного уряду" Азарова, - нардеп Фото: екс-прем'єр України Микола Азаров

Вона вважає, що у РФ готується створення контрреволюційного органу управління Україною

Генеральна прокуратура та Служба безпеки України повинні кваліфікувати дії "альтернативного уряду України у вигнанні", про створення якого заявив учора прес-секретар колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Про це у своєму Facebook заявила народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", голова підкомітету парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони Ірина Фріз.

"Переконана, що ідея створення на території РФ "Комітету порятунку України" більш ніж через рік після повалення злочинного режиму Януковича свідчить про те, що Росія планує здійснення державного перевороту в Україні з поверненням до влади частини колишніх посіпак-колабораціоністів побіжного диктатора. У зв'язку з цим направляю звернення в Генеральну прокуратуру України і Службу безпеки України з метою надання висновків щодо кваліфікації дій осіб, які причетні до "Комітету порятунку України" за нормами чинного Кримінального кодексу України", - написала Фріз.

Вона підкреслила, що в разі наявності в діях альтернативного уряду складу злочину, проти його членів необхідно відкрити кримінальні провадження, оголосити в міжнародний розшук і провести заочний суд.

"Створення збіглим екс-прем'єром М.Азаровим уряду у вигнанні є нічим іншим, як підготовкою Кремлем контрреволюційного органу управління з метою організації підривної діяльності на території України, дестабілізації внутрішньополітичної ситуації, зовнішньої підтримки окремих антидержавних політичних сил на місцевих виборах. Створення "альтернативних" органів влади на території країни-окупанта мають ознаки кримінального злочину", - зазначила Фріз.

Нагадаємо, за даними СБУ, Азаров через спільників передавав кошти на інспірацію масових протестних акцій у Києві минулої весни.