ua en ru

ГПУ розслідує нові гучні справи проти нардепів і міністрів, - Луценко

ГПУ розслідує нові гучні справи проти нардепів і міністрів, - Луценко Фото: Юрій Луценко

У ГПУ анонсували нові гучні справи щодо представників виконавчої та законодавчої влади

Генеральна прокуратура України нині займається розслідуванням нових гучних справ проти представників чинної влади - виконавчої та законодавчої. Про це повідомив керівник ГПУ Юрій Луценко в ефірі телеканалу "1+1" увечері 9 липня 2017 року.

"Аналіз дій судової гілки влади - виключна компетенція Національного антикорупційного бюро. Тому ми зосереджені над діячами минулого і нинішнього дня з виконавчої та законодавчої гілок влади. Так, ми зараз розглядаємо справи, в яких ідеться і про депутатів, і про діючих міністрів", - заявив генпрокурор.

При цьому він зауважив, що ГПУ цим займається паралельно з наданням оцінки колишньому президенту Віктору Януковичу, "близько двох десятків його поплічників, які розікрали країну, і слідство по всіх них закінчено".

"За минулий рік ми віддали до суду 1200 хабарників чинної влади. І цього року збираємося лише збільшувати темпи і висоту посад тих, хто розкрадає країну", - пообіцяв Луценко.

Нагадаємо, раніше Генеральний прокурор Юрій Луценко допустив, що народні депутати, на яких Генпрокуратура внесла подання про зняття недоторканності, можуть втекти з України.