ua en ru

У ГПУ розповіли про причини загибелі людей 2 травня у Будинку профспілок в Одесі

У ГПУ розповіли про причини загибелі людей 2 травня у Будинку профспілок в Одесі Фото: події 2 травня 2014 року в одеському Будинку профспілок

Смерть активістів Антимайдану настала від отруєння чадним газом

У Генеральній прокуратурі України розповіли про причини загибелі активістів Антимайдану під час подій 2 травня 2014 р. в Будинку профспілок в Одесі. Про це заявив заступник генерального прокурора Володимир Гузир, передає кореспондент РБК-Україна.

"Смерть цих людей настала від отруєння чадним газом, продуктами горіння та дії високої температури", - зазначив Гузир.

У той же час він запевнив, що слідів катувань на тілах жертв не виявлено.

"Судово-медичні експерти в ході розслідування встановили, що на тілах загиблих не виявлено жодних слідів катувань, побоїв, вогнепальних або інших поранень", - зазначив Гузир.

За його словами, швидкого займання будівлі сприяли дії самих антимайдановцев.

"Слідство встановило, що загоряння в Будинку профспілок відбулося у фойє центрального входу. Смерть людей сталося через швидкий спалах самих конструкцій будинку та виникнення високої температури, чому сприяло закриття дверей особами, які перебували в Будинку профспілок і виникнення ефекту димоходу", - розповів Гузир.

При цьому він зазначив, що слідів отруйних речовин не виявлено.

"Версія про застосування у Будинку профспілок сильнодіючих отруйних газів, зокрема хлороформу, під час судового слідства свого підтвердження не знайшла", - підкреслив Гузир.

Раніше громадська комісія з розслідування трагедії прийшла до висновку, що велика кількість жертв всередині палаючого Будинку профспілок була викликана зміною пориву вітру 2 травня 2014 р.

Нагадаємо, в результаті масових заворушень в Одесі в той день загинули 48 чоловік.