ua en ru

У ГПУ розповіли подробиці затримання хабарника серед керівництва Одеської митниці

У ГПУ розповіли подробиці затримання хабарника серед керівництва Одеської митниці Фото: хабарник

Митник отримав від підприємця хабар у сумі 600 доларів

Слідчі прокуратури Одеської області спільно з співробітниками Управління Служби безпеки України та Управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби під час одержання хабара викрили в. о. заступника керівника Одеської митниці ДФС, керівника митного поста "Чорноморський". Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook.

"Службовець фактично займає посаду першого заступника начальника Херсонської митниці ДФС, а посаду в Одеській області займає відрядженні", - заявила Сарган.

Згідно з інформацією прес-служби, митник вимагав та отримав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в сумі 600 доларів за безперешкодне митне оформлення вантажу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) триває. В даний момент проводяться першочергові слідчі дії.

ХАБАРНИК ВІВТОРКА Слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в області та...

Опубліковано Ларисою Сарган 11 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ затримали на хабарі виконувача обов'язків одного з керівників Одеської митниці. Підозрюваний систематично вимагав гроші від суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності за сприяння в оформленні вантажів за заниженою митною вартістю та не створення штучних перешкод при ввезенні товарів.