ua en ru

ГПУ перевіряє діяльність НАБУ в рамках розслідування "бурштинової схеми" Полякова і Розенбла

ГПУ перевіряє діяльність НАБУ в рамках розслідування "бурштинової схеми" Полякова і Розенбла Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

Зареєстроване відповідне кримінальне провадження

Генеральна прокуратура України перевіряє діяльність Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в рамках операції з розслідування "бурштинової схеми" народних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт") і Борислава Розенблата ("Блок Петра Порошенка"). Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету Верховної Ради у четвер, 6 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Справа (про неправомірні дії НАБУ - ред.) є, вона зареєстрована, але це не знімає питання про отримання депутатами (Поляковим і Розенблатом, - ред.) неправомірної вигоди", - повідомив Луценко.

Він пояснив, що відповідна оцінка буде винесена в рамках іншого виробництва, якщо будуть встановлені факти перевищення службових повноважень співробітниками НАБУ.

Нагадаємо, раніше Поляков звинуватив голову Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника в організації свого кримінального переслідування.