ua en ru

ГПУ провела обшуки у справі компанії екс-глави Мінекології Злочевського

ГПУ провела обшуки у справі компанії екс-глави Мінекології Злочевського Фото: генпрокурор України Юрій Луценко

Розмір несплачених до держбюджету податків становить 1 млрд гривень

Генеральна прокуратура України (ГПУ) провела серію обшуків у справі компанії, підконтрольної колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському. Про це у своєму Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні департамент по боротьбі з економічними злочинами ГПУ почав серію обшуків у справі ухилення від податків найбільшої приватної газодобувної кампанією Еско-північ, підконтрольної екс-міністру М. Злочевського", - написав Луценко.


За словами генпрокурора, за попередніми підрахунками розмір несплачених до держбюджету податків в період 2014-2015 років досягає 1 млрд грн.

Луценко зазначив, що в рамках даного кримінального провадження досліджується схема останніх місяців щодо ухилення газодобувних підприємств Злочевського від сплати десятків мільйонів гривень шляхом проведення операцій по так званому "нетипичну експорту".

Наразі тривають обшуки, відшукуються та вилучаються документи пов'язані зі злочинною діяльністю, встановлюється коло причетних осіб з числа менеджменту господарюючих структур Злочевського та посадових осіб органів державної влади, які йому сприяли.

Нагадаємо, на початку лютого 2016 суд заарештував майно Злочевського.