ua en ru

ГПУ просять перевірити наявність у Путіна акцій телеканалу "Інтер"

ГПУ просять перевірити наявність у Путіна акцій телеканалу "Інтер" Президент Росії Володимир Путін

Народні депутати просять Генеральну прокуратуру України перевірити наявність у Президента Росії Володимира Путіна акцій українського телеканалу "Інтер". Про це на брифінгу заявив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами нардепа, він уже написав відповідну заяву на ім'я генпрокурора.

Зокрема, Геращенко зазначив, що в лютому 2013 р. українського бізнесмена Валерія Хорошковського змусили за 2,5 млрд дол. продати акції телеканалу.

"Ми просимо генерального прокурора дати відповіді на наступні питання: на якій підставі і за які гроші пан Фірташ 2,5 млрд витратив на купівлю контрольного пакета акцій в 2013 р.? Є поки що непідтверджена інформація про те, що це були гроші, які йому були видані за вказівкою Путіна, який вже тоді готувався до захоплення України і йому потрібно було мати впливовий засіб масової інформації", - розповів Геращенко.

"Друге питання: на яких підставах місяць тому було здійснено продаж 29% телеканалу "Інтер", які належали російському телебаченню через якийсь офшор. Може це офшор Путіна? Тому ми просимо пана Хорошковського допитати про те, як його змусили продати цей телеканал, пана Фірташа про те, де він взяв 2,5 млрд дол., знайти його дуже просто, він перебуває під арештом, і пана Льовочкіна, звідки він як державний службовець, який працював спочатку помічником Кучми, помічником Януковича, мав кошти для купівлі пакету акцій", - додав Геращенко.

Нагадаємо, в 2014 р. телеканал "Інтер" збільшив чистий збиток майже в 3 рази - до 761 млн грн.