ua en ru

ГПУ просить суд дозволити заочне засудження Азарова, - Луценко

ГПУ просить суд дозволити заочне засудження Азарова, - Луценко Фото: колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров

Справу проти екс-голови МВС Захарченка можуть направити в суд до осені

Генеральна прокуратура України просить Печерський райсуд Києва дозволити заочне засудження колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Про це в ході антикорупційного тренінгу повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується Азарова, ми закінчили розслідування і передали до Печерського суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження", - повідомив Луценко.

Він також зазначив, що справу щодо екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка може бути направлено в суд до осені.

Нагадаємо, раніше в Генпрокуратурі заявили, що в ніч штурму Майдану в 2014 році президент Росії Володимир Путін спілкувався з Януковичем і Азаровим.

"Ми не знаємо телефону президента РФ, звичайно. Але є спецзв'язок, де дзвінки фіксуються. Тому достовірно встановлено, що в ніч з 18 на 19 лютого Янукович двічі спілкувався по спецзв'язку з Путіним, у якого в ці години випадково "гостював" Азаров", - заявив прокурор департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Олексій Донський.