ua en ru

ГПУ просить суд Києва заарештувати Шойгу, Жириновського, Зюганова, Миронова і Малафєєва

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передала в Печерський районний суд Києва клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою міністру оборони Росії Сергію Шойгу, російському бізнесменові Костянтину Малафєєву, а також депутатам Державної думи Росії Володимиру Жириновському, Геннадію Зюганову і Сергію Миронову.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передала в Печерський районний суд Києва клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою міністру оборони Росії Сергію Шойгу, російському бізнесменові Костянтину Малафєєву, а також депутатам Державної думи Росії Володимиру Жириновському, Геннадію Зюганову і Сергію Миронову. Про це на брифінгу заявив речник Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процесуальним керівником вчора, 4 серпня, погоджено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і сьогодні воно подано до Печерського районного суду Києва. Після задоволення зазначеного клопотання їх буде оголошено у міжнародний і міждержавний розшук підозрюваних", - заявив Бойченко.

За його словами, також у клопотанні йдеться про аналогічну зміну запобіжного заходу.

Нагадаємо, правоохоронні органи інкримінують міністру оборони Росії Сергію Шойгу, російському бізнесменові Костянтину Малафєєву, а також депутатам Державної думи Росії Володимиру Жириновському, Геннадію Зюганову і Сергію Миронову фінансування тероризму в Україні.