ua en ru

ГПУ продовжує ігнорувати засідання робочої групи по перевірці корупції в Кабміні, - нардеп

ГПУ продовжує ігнорувати засідання робочої групи по перевірці корупції в Кабміні, - нардеп Фото: Борислав Береза

Робоча група сьогодні представила звіт про факти корупції в держсекторі економіки

Представники Генеральної прокуратури України (ГПУ) продовжує ігнорувати засідання робочої групи по перевірці корупції в Кабінеті міністрів. Про це сьогодні заявив народний депутат Борислав Береза у ході представлення звіту робочої групи з перевірки оприлюднених Держфінінспекцією повідомлень про фінансові порушення в структурах Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу наголосити на тому, що Генеральна прокуратура фактично саботувала роботу робочої групи, створеної за рішенням Верховної Ради. Так, Віктор Шокін і його підлеглі розуміють заклик "жити по-новому". Мабуть, їм нецікаво виконувати обіцянку Президента України", - заявив Береза.

За словами Берези, представники ГПУ продовжують не з'являтися на засідання робочої групи і нагадав, що ГПУ так і не відзвітувала про зловживання в держсекторі економіки.

"Систематична неявка представників ГПУ на засідання робочої групи зробила неможливим контроль за оцінкою ефективності досудового слідства, яке здійснюють правоохоронні органи. І це незважаючи на те, що 10 квітня голова Верховної Ради Гройсман доручив ГПУ відзвітувати перед парламентом про стан оприлюднених фактів та інших фактів зловживань у державному секторі до 7 травня", - додав Береза.

Також нардеп зазначив, що цей звіт не був представлений парламентаріям, оскільки Гройсман не підписав його.

Зазначимо, представляючи звіт, Береза також повідомив про знайдених в "Енергоатомі" порушення на 8 млрд грн.