ua en ru

ГПУ запропонувала італійській стороні створити спільну слідчу групу по справі Марківа

ГПУ запропонувала італійській стороні створити спільну слідчу групу по справі Марківа Фото: Віталій Марків (ngu.gov.ua)

ГПУ просить пом’якшити запобіжний захід для Марківа

Генеральна прокуратура України (ГПУ) запропонувала італійській стороні створити спільну слідчу групу по справі арештованого військового Національної гвардії України Віталія Марківа. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю виданню Іnsider.

"Ми уважно спостерігаємо за перебігом розслідування вбивства італійського журналіста Рокеллі, в якому одним із фігурантів є громадянин України Віталій Марків...За ініціативи Генпрокуратури ми буквально тиждень тому запропонували італійській стороні створити спільну слідчу групу, бо Служба безпеки України також веде кримінальне провадження по факту загибеллі Рокеллі з кваліфікацією "теракт", - заявив він.

Крім того, Єнін повідомив, що ГПУ запросила італійських колег відвідати Україну для того аби вони мали змогу отримати максимальний доступ до матеріалів українського слідства у справі, а також до місця вчинення злочину.

Разом з тим, Єнін зазначив, що ГПУ просить розглянути можливість пом’якшення запобіжного заходу для Марківа, який наразі перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що італійська прокуратура допитала народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Андрія Антонищака по справі арештованого військового Національної гвардії України Віталія Марківа.

В Італії бійця батальйону імені Кульчицького Віталія Марківа підозрюють у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі в ході обстрілу під Слов'янськом у травні 2014 року.