ua en ru

ГПУ підтвердила отримання запиту на екстрадицію Саакашвілі у вересні

ГПУ підтвердила отримання запиту на екстрадицію Саакашвілі у вересні Фото: Генпрокуратура України (РБК-Україна)

Запит компетентних органів Грузії буде розглядатися Міністерством юстиції України

Генеральна прокуратура України (ГПУ) підтвердила отримання запиту на екстрадицію екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі у вересні. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган в Facebook.

"Хочу підтвердити, що Генпрокуратурою України на цьому тижні в копії отриманий запит Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Саакашвілі М. Н.", - заявила Сарган.

За її словами, враховуючи, що кримінальні справи, у зв'язку з якими запитується видача зазначеної особи, що перебувають на розгляді Тбіліського міського суду, згідно ст. 574 КПК України запит компетентних органів Грузії буде розглядатися Міністерством юстиції України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна почала екстрадиційну перевірку щодо екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.

Так, заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов повідомив, що Україна отримала запит на екстрадицію Саакашвілі від Грузії, де він є обвинуваченим по 4 справах.