ua en ru

ГПУ підозрює нардепа "Батьківщини" в ухилянні від сплати податків

ГПУ підозрює нардепа "Батьківщини" в ухилянні від сплати податків Фото: Олександр Абдуллін

Суд доручив ДФС перевірити сплату податків нардепом

Печерський суд Києва доручив Державній фіскальній службі перевірити сплату податків народним депутатом від ВО "Батьківщина" Олександром Абдулліним . Про це свідчить рішення суду від 16 січня 2017 року та декларація про доходи нардепа за 2015 рік.

Як йдеться у документі, Генеральна прокуратура клопотала перед судом про дозвіл на таку перевірку у рамках кримінального розслідування.

Зокрема, у судовому рішенні вказано, що підозрюваний задекларував за 2015 рік 850 тис. гривень, 375 тис. доларів, 70 тис. євро і 93 тис. гривень. на рахунку у банку. У сумі це становить близько 6 млн гривень.

Крім того, йому належать корпоративні права на ТОВ "Екотехпром" з внеском у статутний фонд 23,6 млн гривень.

Проте, за даними ДФС, протягом 1998-2015 років, зазначений депутат сплатив податки з доходу у 2,3 млн гривень, більшу частину якого становить зарплата народного депутата і кошти, виділені йому на виконання депутатських повноважень.

Таким чином, ГПУ зробила висновок, що Абдуллін скоїв правопорушення, передбачене ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів).

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро порушило ще три кримінальні провадження після перевірок е-декларацій.