ua en ru

У ГПУ подадуть заяву про незаконне вивезення з України трьох громадян Грузії, - нардеп

У ГПУ подадуть заяву про незаконне вивезення з України трьох громадян Грузії, - нардеп Фото: Юрій Дерев'янко (derevyanko.org)

Нардеп розповів про викрадення на прес-конференції Саакашвілі

В Генеральну прокуратуру України (ГПУ) сьогодні буде передано заяву з приводу незаконного вивезення з України трьох громадян Грузії. Про це під час прес-конференції з екс-губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі повідомив народний депутат Юрій Дерев'янко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Передаємо заяву про злочин в ГПУ. Представники Нацполіції незаконно вивезли 3 громадян Грузії за межі України. Їх відвезли в аеропорт "Жуляни" і з наручниками відправили на військовому літаку Національної гвардії. Цей злочин відбувся по команді", - заявив Дерев'янко.

Так, народний депутат переконаний, що це здійснювалося з метою тиску на Михайла Саакашвілі.

"Заяву з приводу побоїв і тортур, незаконного позбавлення волі, ст. 170 перешкоджання діяльності політичних партій, застосування зброї і спеціальних засобів, порушення права на захист", - резюмував Дерев'янко.

У ГПУ подадуть заяву про незаконне вивезення з України трьох громадян Грузії, - нардеп

Фото: прес-конференція Михайла Саакашвілі (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Саакашвілі закликав мітингувальників продовжити акцію під Верховною Радою України ще як мінімум два тижні.