ua en ru

ГПУ передала до суду справу прокурора, який вимагав у підприємця 400 тис. гривень, - Луценко

ГПУ передала до суду справу прокурора, який вимагав у підприємця 400 тис. гривень, - Луценко Фото: Юрій Луценко

Прокурор вимагав від підприємця хабар за непритягнення його до кримінальної відповідальності

Генеральна інспекція Генпрокуратури України закінчила розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника керівника Каховської місцевої прокуратури Херсонської області та передала до суду обвинувальний акт. Про це повідомляє генпрокурор України Юрій Луценко у Facebook.

"Встановлено, що прокурор вимагав від одного з підприємців та його батька неправомірну вигоду в сумі 400 тис. гривень за непритягнення підприємця до кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні за самовільне зайняття земельної ділянки, закриття цього провадження та надання можливості безперешкодно зібрати вирощений врожай на земельній ділянці", - відзначає Луценко.

Генеральною інспекцією закінчено розслідування у кримінальному провадженні за підозрою тепер вже колишнього заступника к...

Опубліковано Юрієм Луценком 3 травня 2017 р.

Також повідомляється, що дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України, яка передбачає позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Луценко прогнозує нові рішення щодо конфіскації коштів екс-чиновників Януковича.