ua en ru

ГПУ передала до суду справу екс-заступник міністра промислової політики

ГПУ передала до суду справу екс-заступник міністра промислової політики Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Колишнього заступника міністра підозрюють у розкраданні 1,5 млн доларів державних коштів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила досудове розслідування у виробництві за підозрою колишнього заступника міністра промислової політики України Костянтина Кучера і двох його синів у заволодінні державними коштами на суму 1,5 млн доларів. Про це повідомляє пресс-служба ГПУ.

Колишнього заступника міністра промислової політики України - голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу та його спільників - двох синів звинуватили у заволодінні протягом 2010 року, шляхом зловживання службовим за ложением за попередньою змовою, державними коштами в особливо великих розмірах на загальну суму 1,5 млн доларів (в той час еквівалент 11,8 млн гривень)

У зв'язку з невстановленням місцезнаходженням всіх підозрюваних, ще в 2013 році оголошених у розшук, слідство проходить в рамках заочного досудового розслідування.

Екс-чиновнику передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт затверджено прокурором у відповідності з вимогами ст. 291 КПК України та направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, ГПУ раніше повідомила про підозру колишньому народному депутату України та помічнику народного депутата, які причетні "чорної бухгалтерії" ПР.