ua en ru

У ГПУ передбачається звільнення сотень співробітників, - Теличенко

У ГПУ передбачається звільнення сотень співробітників, - Теличенко Фото: Валентина Теличенко розповіла про кадрові зміни в ГПУ

У прокуратурі планують позбутися тих співробітників, які її ганьблять

Система прокуратури має позбутися тих співробітників, які її ганьблять, а перші звільнення у ГПУ стануть сигналом для решти працівників змінюватися. Про це заступник генерального прокурора України Валентина Теличенко заявила в ефірі "5 каналу".

"Зарплата - це дуже важливий елемент реформи, але починати треба навіть не із зарплати, а з того, що система прокуратури мусить позбутися тих, хто ганьбить її перед суспільством. Мають втратити свої робочі місця люди непрофесійні, ті, які живуть невідповідно до своїх доходів, ті, щодо яких є підстави вважати, що вони корупціонери, хабарники тощо", - зазначила вона.

За її словами, у ГПУ передбачається звільнення сотень посад.


"Звичайно, буде багато звільнень... на сотні вакансій, які утворяться, я передбачаю, буде новий набір працівників, і не важливо, чи це працівники з-поза системи чи з системи. Але важливо розробити такі критерії, щоби прокуратура поповнилася людьми професійними і чесними. От для цього треба буде хороша зарплата", - наголосила Теличенко.

"Не треба сподіватися, що 100% всіх позвільняємо, 100% усіх корупціонерів візьмемо на список і покараємо, я думаю, що кілька осіб звільнених із прокуратури уже будуть першим сигналом. А коли ці кілька переростуть у десятки, сотні - то це буде переконливим сигналом для решти працівників змінюватися", - додала заступник генпрокурора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура викликає на допит 727 підозрюваних у державній зраді суддів, прокурорів переважно Криму, депутатів АРК, а також представників самопроголошеної "влади".