ua en ru

У ГПУ відправлені матеріали перевірки декларації одного з прокурорів Закарпаття, - НАЗК

У ГПУ відправлені матеріали перевірки декларації одного з прокурорів Закарпаття, - НАЗК Фото: НАЗК

Прокурор не зазначив відомості про фінансові зобов'язання на загальну суму понад 866 тис. гривень

В Генеральну прокуратуру України (ГПУ) відправлено матеріали перевірки декларації прокурора Андрія Запотичного. Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"НАЗК на своєму засіданні затвердив результати здійснення повної перевірки декларації прокурора Мукачівського місцевої прокуратури Закарпатської області Андрія Запотичного за 2016 рік", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, за результатами перевірки НАЗК встановило, що декларант при складанні та поданні декларації за 2016 не дотримав вимоги пунктів 2 і 9 частини першої статті 46 Закону України "Про запобігання корупції" і задекларував недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму 541,7 прожиткових мінімумів для працездатних осіб

Зокрема, встановлено, що суб'єкт декларування не вказав в декларації відомості про фінансові зобов'язання на загальну суму понад 866 тис. гривень. Подібне правопорушення передбачає відповідальність згідно статті 366-1 Кримінального кодексу України.

Наголошується, що у зв'язку з цим рішенням нацагентства матеріали перевірки декларації Андрія Запотичного направлені в ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК на своєму засіданні ухвалив рішення про внесення припису керівнику Апарату Адміністрації президента України Олексію Дніпрову.