ua en ru

ГПУ відкрила ще одну справу проти Януковича, Пшонки та Захарченка за тиск на митрополита УПЦ МП Володимира

ГПУ розпочала кримінальне провадження стосовно колишніх Президента України Віктора Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та інших високопосадовців за фактом тиску на митрополита Київського і всієї України Володимира

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало кримінальне провадження стосовно колишніх Президента України Віктора Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та інших високопосадовців за фактом незаконного тиску на митрополита Київського і всієї України Володимира (на фото) з метою усунення його від управління УПЦ МП. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"У ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що митрополит Київський і всієї України Володимир дотримувався позиції невтручання церкви у політику, чим викликав невдоволення колишнього Президента України, який бажав заручитись підтримкою УПЦ на виборах у 2015 р. Після невдалих спроб переконати митрополита Київського і всієї України Володимира відректися від посади, екс-міністр внутрішніх справ України, на виконання вказівки колишнього Президента України, організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію митрополита Олександра, який є особистим секретарем та довіреною особою предстоятеля Київської православної церкви Володимира", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Як зазначають у прокуратурі, однією із умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати митрополита Володимира зректися займаної посади.

За вказаним фактом головним слідчим управлінням ГПУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення екс-посадовцями кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).