ua en ru

ГПУ схвалила дії міліції і комунальників, які намагалися очистити Майдан

Генеральний прокурор України Віталій Ярема схвалив дії міліції і комунальників, які намагалися очистити Майдан Незалежності від наметів та барикад 7 серпня 2014 р.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема схвалив дії міліції і комунальників, які намагалися очистити Майдан Незалежності у Києві від наметів та барикад 7 серпня 2014 р. Про це йдеться в заяві генпрокурора на сайті відомства.

"За попередньою оцінкою Генеральної прокуратури України дії правоохоронців та представників місцевої влади щодо наведення порядку в центральній частині міста Києва відповідали вимогам законодавства і проводились у межах визначених повноважень", - йдеться в заяві Яреми.

Генпрокурор нагадує, що ГПУ неодноразово висловлювалося глибоке занепокоєння та стурбованість станом криміногенної ситуації в центральній частині столиці.

За інформацію правоохоронних органів столиці, на Майдані систематично порушується закон, створюються умови для виникнення заворушень та вчинення злочинів - рекету, розбійних нападів, крадіжок тощо. Так, 4 серпня 2014 р. правоохоронцями була затримана група радикально налаштованих молодиків, які тимчасово мешкають у наметах на Майдані, під час спроби збройного рейдерського захоплення київського ресторану, що перебуває у приватній власності.

"На виконання подання прокурора міста Києва працівники комунальних служб столиці за підтримки правоохоронних органів 7 серпня цього року здійснювали заходи з розблокування центральної частини міста. Окремі мешканці наметового містечка на Майдані перешкоджали роботі комунальних служб та чинили опір правоохоронцям, унаслідок чого працівники міліції отримали тілесні ушкодження", - наголошує Ярема.

За фактами вказаних неправомірних дій розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) КК України.

Під час згаданих заходів правоохоронцями виявлено та вилучено вогнепальну зброю, у зв'язку з чим розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нагадаємо, активісти перебувають на центральній площі української столиці з кінця листопада 2013 р.