ua en ru

ГПУ оголосила в розшук екс-главу МОЗ Богатирьову

ГПУ оголосила в розшук екс-главу МОЗ Богатирьову
Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишнього віце-прем'єр-міністра - міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишнього віце-прем'єр-міністра - міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Встановлено, що колишній віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України, діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, використовуючи надані повноваження всупереч інтересам служби, заволоділа бюджетними коштами в сумі понад 6 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, 20 жовтня Богатирьової було винесено повідомлення про підозру у вчиненні вищезазначеного злочину, а 21 жовтня - оголошено в розшук постановою слідчого. 23 жовтня суд надав дозвіл на затримання Богатирьової і доставлення до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

В цей же день суд виніс постанову про накладення арешту на майно екс-міністра та її чоловіка, а саме: три квартири в Києві, апартаменти в Ялті та три будинки в с. Підгірці Обухівського району Київської області.

В даний час вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Нагадаємо, ГПУ ще 19 червня відкрила кримінальне провадження щодо Богатирьової.