ua en ru

ГПУ оголосила про підозру бойовику, причетному до обстрілів мирних жителів на Донбасі

ГПУ оголосила про підозру бойовику, причетному до обстрілів мирних жителів на Донбасі Фото: Генпрокуратура України (РБК-Україна)

Бойовик давав накази обстрілювати Попаснянський район Луганської області

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оголосила підозру підозрюваному у обстрілах цивільного населення в Луганській області. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, ГПУ в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення Збройними силами Російської Федерації (ЗС РФ), а також підконтрольними їм представниками ДНР і ЛНР законів і звичаїв війни, оголошено підозру керівнику артилерійського підрозділу ЛНР", - йдеться в повідомленні

Згідно інформації прес-служби, його підозрюють у скоєнні особливо тяжких злочинів, цих у ч. ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що громадянинові України було доручено здійснення збройного опору силам АТО, а також проведення артилерійських обстрілів об'єктів цивільної інфраструктури та приміщень мирного населення.

Реалізуючи свої злочинні наміри, за попередньою змовою з керівниками ЛНР, представниками влади РФ і збройних ЗС РФ він з застосуванням артилерійської зброї і мінометів, боєприпасів та інших вибухових знарядь протягом січня-травня 2015 року давав накази на вчинення обстрілу території Попаснянського району Луганської області.

Зазначається, що внаслідок зазначених злочинних дій зазначеного громадянина та інших його співучасників загинули 9 цивільних осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 12 цивільних осіб, пошкоджені та зруйновані 22 житлових будинки.

ГПУ оголосила про підозру бойовику, причетному до обстрілів мирних жителів на ДонбасіГПУ оголосила про підозру бойовику, причетному до обстрілів мирних жителів на Донбасі

Фото: ГПУ оголосила про підозру бойовика (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила підозру офіцерові РФ за наказ на обстріл Авдіївки Донецької області в лютому 2017 року.