ua en ru

ГПУ оголосила про підозру Курченку в розкраданні майна "Укргазвидобування" на суму понад 1 млрд грн

Генеральна прокуратура України оголосила підозру голови наглядової ради ГК "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (ВЕТЕК), бізнесмену Сергію Курченку у спільному з іншими особами розкраданні майна державного підприємства ВАТ "Укргазвидобування" в сумі більше 1 млрд грн.

Генеральна прокуратура України оголосила підозру голови наглядової ради ГК "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (ВЕТЕК), бізнесмену Сергію Курченку у спільному з іншими особами розкраданні майна державного підприємства ВАТ "Укргазвидобування" в сумі більше 1 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Зазначені особи шляхом вчинення протиправних господарських операцій купівлі-продажу скрапленого газу завдали шкоди інтересам держави в особливо великих розмірах на загальну суму більше 1 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Злочин кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Підозрюваний, як наголошується, у розшуці, його місцезнаходження встановлюється.

Нагадаємо, уряд Швейцарії, Великобританії та ЄС заморозив активи і банківські рахунки Курченко, а Латвія оголосила його персоною нон-грату.