ua en ru

ГПУ оголосила підозра екс-керівнику Миколаївського морпорту

ГПУ оголосила підозра екс-керівнику Миколаївського морпорту Фото: Миколаївський морпорт

Екс-керівник порту незаконно передав причал у користування комерційної структури

Генеральна прокуратура України (ГПУ) при оперативному супроводі Департаменту захисту економіки Нацполіції здійснює досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП "Миколаївський морський торговельний порт", в результаті чого державі завдано збитків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Слідство встановило, що колишній начальник ДП "Миколаївський морський торговельний порт" у 2006 році, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та представника приватного підприємства, надаючи недостовірні відомості в Міністерство транспорту і зв'язку про походження земельної ділянки, сприяння комерційній структурі незаконне і безоплатне вилучення земельної ділянки порту (частина перевантажувального комплексу генеральних вантажів на причалах порту) площею 15,5 тисяч кв м, створеної за рахунок державного порту, вартість якої становить понад 2,6 млн гривень, чим завдав державі тяжкі наслідки.

За результатами попереднього розслідування зазначеного кримінального провадження слідчим за погодженням з прокурором, колишньому начальникові порту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 (зловживання владою або службовим становищем та внесення недостовірних відомостей до офіційних документів) КК України.

В даний час вирішується питання про обрання судом підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, співробітники служби безпеки України (СБУ) затримали голови однієї з сільрад Київської області на хабарі в 250 тис. євро.