ua en ru

У ГПУ пояснили причину відмови оприлюднити розслідування вибуху на Рівненському полігоні

У ГПУ пояснили причину відмови оприлюднити розслідування вибуху на Рівненському полігоні Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Юрій Луценко направив лист голові комітету з нацбезпеки Сергію Пашинському

Генеральний прокурор Юрій Луценко направив лист голові комітету з національної безпеки Сергію Пашинському, в якому виклав позицію щодо надання пояснень з приводу ходу розслідування причин вибуху на Рівненському полігоні. Відповідні копії листа були роздані представником секретаріату комітету під час засідання, 19 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Особисто рекомендую ознайомитися з положенням закону "Про комітети Верховної ради". Зокрема, у статті 48 закону зазначено, що комітети мають право запрошувати на своє засідання міністрів, керівників державних органів, посадових і службових осіб та одержувати від них необхідні для розгляду питань порядку денного роз'яснення. Зазначений закон не має жодних приписів, які б давали комітету право заслуховувати стан розслідування у даному кримінальному провадженні", - повідомив Луценко.

У ГПУ пояснили причину відмови оприлюднити розслідування вибуху на Рівненському полігоні
У ГПУ пояснили причину відмови оприлюднити розслідування вибуху на Рівненському полігоні

Фото (РБК-Україна)

Нагадаємо, сьогодні представники ГПУ не прибули на засідання комітету з нацбезпеки. У зв'язку з цим розгляд питання про результати експертизи по вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні відбувся частково.

Повідомлялося, що військова прокуратура Західного регіону заборонила розголошувати результати експертизи розслідування цієї ситуації. Така заборона комітет отримав у листі, підписаному заступником військового прокурора Рівненського гарнізону Західного регіону Сергієм Крипаком.

У свою чергу комітет Ради звернувся до Луценка з вимогою надати пояснення про причини відмови військової прокуратури Південного регіону надати результати експертизи у питанні розслідування вибуху на полігоні.