ua en ru

У ГПУ пояснили, чому внесли подання на арешт Клюєва через місяць

У ГПУ пояснили, чому внесли подання на арешт Клюєва через місяць Фото: Сергій Клюєв

Прокуратура збирала докази злочинів Сергія Клюєва

Генеральна прокуратура України змогла зібрати докази для арешту нардепа Сергія Клюєва протягом місяця. Про це в ході засідання регламентного комітету повідомив заступник генпрокурора Володимир Гузир, передає кореспондент РБК-Україна.

"На той час (розгляд подання про притягнення до кримінальної відповідальності, - ред.) не було зібрано стільки доказів. Тому ці епізоди не ставилися, і не було подано подання про запобіжний захід", - повідомив Гузир.

За його словами, на сьогодні у ГПУ є всі підстави для внесення подання про арешт, а також збільшено число злочинів, які інкримінуються Клюєву.

"ГПУ змогла добути докази (за місяць, - ред.), які дають підстави звинувачувати Сергія Петровича в обсязі, який я оголосив", - сказав Гузир.

Зокрема, за словами Гузиря, Клюєва звинувачують у співучасті у розкраданнях в особливо великих розмірах, посередництва при хабарі та інших епізодах.

Зазначимо, ГПУ, крім подання на затримання та арешт, повторно розглядає подання про притягнення Клюєва до кримінальної відповідальності, враховуючи збільшення кількості виявлених правопорушень.

Клюєва також звинувачують у передачі комплексу "Межигір'я" вартістю 146,6 млн грн у користування Віктору Януковичу і одержання неправомірної вигоди.

Зазначимо, у зв'язку з початком ранкового пленарного засідання Верховної Ради, засідання регламентного комітету було перервано. Розгляд подання за Клюєву триватиме з 14:00 до 16:00.

Нагадаємо, СБУ тиждень тому зафіксувала дзвінок Клюєва з Москви.