ua en ru

ГПУ оприлюднила кримінальні провадження проти Януковича

ГПУ оприлюднила кримінальні провадження проти Януковича Фото: Віктор Янукович

Генпрокуратура спростувала відсутність виробництв в відношенні екс-президента

Генеральна прокуратура України оприлюднила провадження проти колишнього президента України Віктора Януковича та низки інших осіб, що займають різні посади під час його президентства. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Інформація про нібито відсутність у даний час проваджень стосовно колишнього президента України Віктора Януковича, поширена Transparency International, не відповідає дійсності і є дезінформацією", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що генпрокурор Юрій Луценко під час виступу 22 травня 2017 року на заході Антикорупційної організації Transparency International Україна, заявив, що слідчими управління ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводиться розслідування низки кримінальних проваджень, у яких Януковичу повідомлено про підозру.

Так, в опублікованих ГПУ кримінальних провадженнях проводяться всі необхідні слідчі дії, в тому числі в рамках міжнародного правового співробітництва, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєних злочинів.

altalt

Фото: скріншоти оприлюдненого списку справ

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву голови глобального антикорупційного руху Transparency International Хосе Угаса за результатами візиту в Україну, що немає ні одного випадку судового покарання корупціонерів з уряду Януковича. За його словами, "сам Янукович - на волі, в Росії, а проти нього порушено тільки одну справу, але вона за державну зраду, а не за причетність до корупції".