ua en ru

ГПУ занепокоєна утисками свободи слова у Донецькій області

Генеральна прокуратура України занепокоєна утисками свободи слова у Донецькій області.

Генеральна прокуратура України занепокоєна утисками свободи слова у Донецькій області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Протягом останньої доби у Донецькій області зафіксовано ще декілька фактів протиправних дій, щодо працівників засобів масової інформації та паплюження свободи слова. Так, 25 квітня 2014 до редакції інтернет-видання 62.ua у місті Донецьку увірвалися 8 невідомих чоловіків у камуфляжній формі, один з яких мав при собі біту. Вказані особи заблокували виходи з приміщення, брутально втрутилися у редакційну політику, зокрема, вимагаючи від редактора інтернет-видання лояльного висвітлення діяльності сепаратистів. Вони вимагали від редакції 62.ua розміщувати банківські реквізити, за якими мають бути перераховані кошти на підтримання самопроголошеної "Донецької Народної Республіки", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом Ворошиловським відділом міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Ворошиловського району м. Донецька. Триває розслідування.

Також вирішується питання про внесення відомостей в ЄРДР щодо захоплення невідомими особами позаштатного кореспондента телеканалу ZIK Юрія Лелявського.

25 квітня ЗМІ поширили дані про те, що у Слов'янську близько 20-ї години невідомі захопили львівського журналіста телеканалу ZIK Юрія Лелявського.