ua en ru

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-беркутівців Аброськіна та Зінченка

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-беркутівців Аброськіна та Зінченка

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишніх працівників спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, які підозрюються у розстрілі 39 активістів Євромайдану. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в р. Києві за фактом вчинення особливо тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41 (виконання наказу чи розпорядження), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що екс-беркутівцями за попередньою змовою групою осіб з невстановленими правоохоронцями, у тому числі з співробітниками роти "Беркуту" вчинили умисні вбивства 39 мирних громадян під час масових акцій протесту в Києві 20 лютого 2014 р. на вул. Інститутській, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, У подальшому, з метою приховування злочинів, скоєних раніше з допомогою службового зброї вчинили дії, спрямовані на заволодіння вказаними зброєю.

Стосовно підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Євромайдан почався після 21 листопада 2013 року, коли уряд Миколи Азарова вирішив відкласти підписання з ЄС угоди про асоціацію. В результаті акцій протесту та зіткнень з міліцією загинули близько 100 учасників Євромайдану.