ua en ru

ГПУ скерувала до суду обвинувальний акт проти міліціонера за бездіяльність під час побиття активіста Гаврилюка

Генеральна прокуратура України (ГПУ) 17 жовтня 2014 р. скерувала Печерського районного суду міста Києва обвинувальний акт стосовно офіцера Внутрішніх військ МВС України, який не вжив заходів щодо припинення неправомірних дій відносно активіста Євромайдану Михайла Гаврилюка з боку інших правоохоронців.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) 17 жовтня 2014 р. скерувала Печерського районного суду міста Києва обвинувальний акт стосовно офіцера Внутрішніх військ МВС України, який не вжив заходів щодо припинення неправомірних дій відносно активіста Євромайдану Михайла Гаврилюка з боку інших правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як зазначають у ГПУ, це вже четверта службова особа, яка притягується до кримінальної відповідальності за вчинення цього резонансного злочину.

Зазначимо, наприкінці травня 2014 р. Печерський районний суд Києва засудив до умовних термінів двох військовослужбовців Внутрішніх військ МВС України за перевищення службових повноважень і вчинення насильства по відношенню до Гаврилюка.

Нагадаємо, 27 лютого за фактом побиття бійцями ВВ МВС Гаврилюка відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). 23 лютого низка ЗМІ оприлюднили відео, де бійці ВВ МВС штовхають Гаврилюка, який стоїть голим на снігу на вул. Грушевського у Києві.