ua en ru

ГПУ розпочала нове провадження проти Андрія Клюєва за привласнення держкоштів в особливо великих розмірах

ГПУ розпочала нове провадження проти Андрія Клюєва за привласнення держкоштів в особливо великих розмірах Фото: Андрій Клюєв

Клюєва підозрюють у привласненні коштів держбанку

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала нове кримінальне провадження проти колишнього Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва за фактом привласнення державних коштів в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Злочинна оборудка полягала в проведенні вдаваної угоди між двома підконтрольними А. Клюєву підприємствами, із залученням 1,5 млрд грн кредиту державного банку, частина з яких була витрачена на придбання заставного майна, а 610 млн грн привласнені на користь підконтрольного йому підприємства", - підкреслює ГПУ.

Відповідно до повідомлення, розслідування розпочато за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), санкція якої передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ГПУ розпочала розслідування за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами Нацради з питань телерадіомовлення.