ua en ru

ГПУ з початку року повернула державі 2,8 тисяч га земель на суму 63 млн гривень

ГПУ з початку року повернула державі 2,8 тисяч га земель на суму 63 млн гривень Фото: Андрій Лисенко (youtube.com, 24 Канал)

У ГПУ розповіли про результати роботи органів прокуратури 1-16 січня 2018 року

Протягом перших тижнів 2018 року Генеральна прокуратура України (ГПУ) повернула у власність держави або припинила незаконне використання 2852 га земель загальною вартістю більше 63 мільйонів гривень. Про це на брифінгу 17 січня заявив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Наведені цифри вже підкріплені конкретними рішеннями судів, де прокуратура відстоювала інтереси держави", - зазначив Лисенко.

Також, за словами представника ГПУ, з початку року в судах різних інстанцій в підтримку позиції прокуратури винесені та виконані рішення про повернення майна і коштів на суму понад 55 млн гривень, а також виявлено більше двох десятків фактів одержання неправомірної вигоди.

"Боротьба та викриття корупції - один із пріоритетних напрямків роботи правоохоронців. З початку року прокуратури різних областей і військова прокуратура спільно з іншими правоохоронними органами викрили 21 факт отримання неправомірної вигоди. Серед викритих осіб - керівники районних державних адміністрацій, голови сільрад, працівники Національної поліції і Державної фіскальної служби, митниці, керівники військових комісаріатів, вищих навчальних закладів, депутати місцевих рад і т. д. Розмір хабарів в рамках розслідування зазначених справ абсолютно різний і коливається від 3 тис. грн до 500 тис. доларів США. За кожним фактом проводяться слідчі дії", - зазначив спікер.

Фото: Генеральна прокуратура України

ГПУ з початку року повернула державі 2,8 тисяч га земель на суму 63 млн гривень