ua en ru

ГПУ розпочала досудове розслідування "сміттєвої люстрації" депутатів Харківської міськради

Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом хуліганських дій у будівлі Харківської міськради 24 грудня 2014 року і 21 січня 2015 року. Про це в листі народному депутату Валерію Писаренко повідомив заступник генерального прокурора України Володимир Гузир, передає прес-служба міськради.

Як повідомили в прес-службі народного депутата, в міжфракційне депутатське об'єднання "За Харків! За Слобожанщиу!" надійшов лист від прокурора Харківської області Юрія Данильченка. За його інформацією, встановлений один ймовірний учасник акції, яким повідомлено про підозру за ч 2. ст. 296 КК України. Інших учасників "сміттєвої люстрації" 24 грудня 2014 року продовжують розшукувати.

За інформацією прокурора області, також розпочато досудове розслідування, яке стосується службової недбалості працівників органів внутрішніх справ, в результаті якої депутати Харківської міськради Володимир Скоробагач та Віктор Кітанін отримали від нападників тілесні ушкодження.

Нагадаємо, що 24 грудня 2014 року депутата міської ради Володимира Скоробагача зловила група активістів, облила його зеленкою і кинула в сміттєвий бак. 21 січня 2015 року під стінами Харківської міської ради активісти спробували кинути в сміттєвий бак директора Департаменту комунального господарства, депутата міськради Віктора Кітаніна.