ua en ru

ГПУ не виключає висунення нових звинувачень проти Сергія Клюєва

ГПУ не виключає висунення нових звинувачень проти Сергія Клюєва Фото: Сергій Клюєв

Вивчаються інші справи, до яких може бути причетний нардеп

Генеральна прокуратура України (ГПУ) не виключає висунення нових звинувачень проти народного депутата України Сергія Клюєва. Про це заявив виконуючий обов'язки генерального прокурора України Володимир Гузир сьогодні під час представлення у Верховній Раді України подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Клюєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні Генеральною прокуратурою України перед вами поставлено питання про дачу згоди на притягнення Сергія Клюєва як народного депутат до кримінальної відповідальності по епізоду, по якому слідство готово оголосити про підозру", - сказав Гузир.

Разом з тим, він зазначив, що досліджуються інші обставини, до яких може бути причетний Сергій Клюєв.

"Я впевнений, що цим обставинами була дана об'єктивна кримінально-правова оцінка з відповідними правовими заходами, можливо і в частині міри запобіжного заходу", - заявив Гузир.

"Всі ми були свідками, як моїми політичні опонентами чинився психологічний тиск на членів регламентного комітету та народних депутатів, які мали сміливість об'єктивно оцінити матеріали подання та виконати вимоги закону, визнавши подання Генерального прокурора необґрунтованим. Про яке подальшому об'єктивному розслідуванні і судовому розгляді може йти мова?", - заявив Клюєв.

Нардеп заявив, що генпрокурор Віктор Шокін покриває свого попередника Махницкого.

"Я неодноразово заявляв, що нинішній Генеральний прокурор покриває діяльність свого попередника Махницкого, який, бажаючи показати суспільству видимість боротьби з корупцією, свого часу обдурив офіційні органи ЄС, повідомивши їм про деяких випадках вже встановленої моєї причетності до скоєння економічних злочинів, що стало підставою для введення санкцій проти мене та членів моєї сім'ї",- заявив Клюєв.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. генеральний прокурор Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і притягнення Клюєва до відповідальності за підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.