ГПУ заявляє клопотання про повернення державі 129 га сільгоспвласності в Київській обл

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушує клопотання про повернення державі 129 га сільськогосподарської власності в Київській області.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушує клопотання про повернення державі 129 га сільськогосподарської власності в Київській області. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Генеральною прокуратурою України до суду заявлено позов у зв'язку з незаконним вилученням із державної власності земельної ділянки площею 129 га сільськогосподарського призначення на території Київської області", - йдеться в повідомленні.

Так, прокурорська перевірка встановила порушення порядку припинення права постійного користування та подальшого розпорядження землями державного науково-дослідного, виробничого агрокомбінату на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району.

Як відзначають в ГПУ, земельні ділянки держпідприємства, які вилучалися для забезпечення потреб працівників підприємства і працівників соціальної сфери, фактично з порушенням земельного законодавства були передані РДА іншим особам, а також змінилося їхнє цільове призначення і землі були перепродані.

Заступник генпрокурора пред'явив позов про скасування розпоряджень РДА, з вимогою визнати недійсними державні акти на землю та скасувати рішення про їх держреєстрації.