ua en ru

ГПУ готує підозру затриманому за хабар начальнику поліції охорони Буднику

ГПУ готує підозру затриманому за хабар начальнику поліції охорони Буднику Фото: Буднику готують підозра (facebook.com/guard.np.gov.ua)

Підозра кваліфікується за ч. 4 ст. 368 КПКУ

Генеральна прокуратура готує підозру затриманому за хабар начальнику департаменту поліції охорони Національної поліції України Сергію Буднику. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як повідомляється, підозра кваліфікується за ч. 4 ст. 368 КПКУ (вимагання хабара посадовою особою).

Досудовим розслідуванням встановлено, що Будник через посередника вимагав від жителя Києва передачі щомісяця неправомірної вигоди в сумі понад 80 тис. гривень, крім офіційних платежів, за надання послуг з фізичної охорони. Правоохоронця та посередника затримали під час отримання 96 тис. гривень. Всього, з червня поточного року правоохоронцем було отримано понад 170 тис. гривень.

Відзначимо, за вчинення кримінального злочину, передбаченого зазначеною статтею, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, вчора, 22 серпня, генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання начальника департаменту поліції охорони Національної поліції України Сергія Будника.

Йому інкримінується вимагання та отримання хабара в особливо великих розмірах.