ua en ru

ГПУ готова співпрацювати з міжнародними організаціями щодо розслідування подій на Євромайдані

Генеральна прокуратура України (ГПУ) готова співпрацювати з міжнародними правовими організаціями щодо розслідування подій на Майдані Незалежності в Києві в листопаді 2013 р. - лютому 2014 р.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) готова співпрацювати з міжнародними правовими організаціями щодо розслідування подій на Майдані Незалежності в Києві в листопаді 2013 р. - лютому 2014 р. Про це заявив заступник генпрокурора Олексій Баганець під час зустрічі з делегацією Міжнародної федерації за права людини, передає прес-служба ГПУ.

Зокрема, він повідомив, що Головним слідчим управлінням ГПУ триває досудове розслідування в кримінальних провадженнях за фактами розгону мирних демонстрантів 30 листопада 2013 р., вбивств громадян у січні-лютому 2014 р. в центрі столиці, а також заподіяння їм вогнепальних поранень.

"Офіційна позиція Генеральної прокуратури полягає в тому, що всі винні особи, причетні до скоєння цих злочинів, повинні понести передбачене законом покарання. І ми також зацікавлені у всебічному розслідуванні злочинів проти людяності, які підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду і були вчинені під час подій на Майдані, а також в Криму та на Сході України", - підкреслив Баганець.