ua en ru

ГПУ: голосів за відставку Шокіна в Раді немає

ГПУ: голосів за відставку Шокіна в Раді немає Фото: Віктор Шокін

Депутати не змогли зібрати навіть 150 підписів, необхідних для внесення відповідного питання в зал

Голосів за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна у Верховній Раді України немає. Про це на брифінгу заявив помічник генпрокурора Владислав Куценко, повідомляє "112 Україна".

"Офіційно повідомляємо вам, що за нашою інформацією, голосів для відставки Віктора Шокіна в залі немає. Але слово за ВР України. Ми впевнені, що парламентський комітет однозначно відповідне рішення винесе в зал. За Конституцією остаточне рішення приймає ВРУ. Якщо вона задовольнить прохання Віктора Миколайовича, він буде звільнений. Якщо ні, він продовжує працювати на посаді генерального прокурора України", - заявив Куценко.

Він також повідомив, що всі спроби народних депутатів України збирати підписи, навіть не наблизилися до цифри 150 підписів.

"Всі спроби народних депутатів України збирати підписи, навіть не наблизилися до цифри 150 підписів, необхідних тільки для внесення відповідного питання в зал. На сьогоднішній день, голосів за відставку Віктора Шокіна немає", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів рекомендував Верховній Раді України задовольнити заяву генерального прокурора Віктора Шокіна про відставку.