ua en ru

ГПУ: про допит іноземного дипломата мова не йшла і не йде

ГПУ: про допит іноземного дипломата мова не йшла і не йде ГПУ
Автор: RBC.UA

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заявили, що про допит іноземного дипломата мова не йшла і не йде. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства на сторінці у соціальній мережі Facebook.

НІ ПРО ЯКИЙ ДОПИТ ПРЕДСТАВНИКА ІНОЗЕМНОГО ДИПЛОМАТИЧНОГО ПРЕДСТАВНИЦТВА У СПРАВІ ЩОДО РОЗСЛІДУВАННЯ, ПОВ'ЯЗАНОГО З ВИДІЛ...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 28 березень 2016 р.

"У зв'язку з окремими трактуваннями засобами масової інформації коментаря заступника генерального прокурора Юрія Столярчука щодо розслідування справи, пов'язаної з виділенням закордонного фінансування на реформування прокуратури, необхідно зазначити, що мова не йде про будь-який допит осіб, які мають дипломатичну недоторканість", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначають, що у коментарі Юрія Столярчука мова йшла про допомогу зі сторони представника Сполучених Штатів у випадку необхідності отримання додаткової інформації відносно виділених коштів, якщо у такій допомозі виникне необхідність.

"Підкреслюємо, що мова йшла про інформаційну допомогу, а не про допит представника дипломатичної місії", - резюмували у ГПУ.

Нагадаємо, у ЗМІ йшлось про те, що у справі про гроші від США на реформування ГПУ в разі необхідності у прокуратурі не проти допитати посла США Джеффрі Пайєтта.