ua en ru

ГПУ тримає на контролі розслідування за фактом захоплення Луганської ОДА

Генеральна прокуратура України (ГПУ) тримає на контролі розслідування за фактом захоплення Луганської обласної державної адміністрації.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) тримає на контролі розслідування за фактом захоплення Луганської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України тримає на контролі розслідування за фактом захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Ленінський районний відділ ЛМУ ГУМВС України розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом захоплення будівлі Луганської ОДА.

Зазначені дії містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель або споруд), ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України.