ua en ru

ГПУ заарештувала майно екс-податківців часів Януковича майже на 900 млн гривень

ГПУ заарештувала майно екс-податківців часів Януковича майже на 900 млн гривень Фото: Руслан Кравченко (УНІАН)

Заарештована нерухомість екс-глави ДПІ Києва на 202 млн гривень

Правоохоронці заарештували за рішенням судів майно затриманих місяць тому під час антикорупційної спецоперації колишніх керівників податкових органів обласного та районного рівнів на суму майже 900 млн гривень. Про це сьогодні на брифінгу повідомив прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час йде процес арешту майна підозрюваних. Якщо говорити тільки про нерухоме майно і машинах без урахування культурних чи художніх цінностей, які були знайдені, або коштовностей, то станом на 27 червня, заарештовано власності на 888,452 млн гривень ", - сказав він.

Крім цього, як повідомив Кравченка, нерухомість на суму майже 202 млн гривень заарештована тільки у колишнього голови ДПІ Києва.

"Під час обшуку у фігурантів знайдено безліч картин, старовинних ікон, зброї, дорогих годинників, дорогоцінних металів. Зокрема, у екс-глави ДПІ Києва в одному з будинків виявлено та вилучено ціла картинна галерея, зокрема, за попередніми даними, знайдений оригінал картини Айвазовського", - зазначив Кравченко.

Нагадаємо, раніше Кравченко повідомив про те, що екс-податківці часів Януковича завдали шкоди державі в майже 96 млрд гривень.