ua en ru

ДПтСУ: Тимошенко пояснила, що не оголошувала голодування

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пояснила, що голодування не оголошувала. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"Сьогодні зранку під час спілкування Тимошенко зі співробітниками та медиками Качанівської виправної колонії, вона повідомила про те, що голодування не оголошувала", - зазначає ДПтСУ.

Зокрема в акті, оприлюдненому на сайті ДПтСУ йдеться про наступне: "Засуджена Тимошенко пояснила, що вона не оголошує голодування представникам колонії, але письмово це підтвердити відмовляється".

Також повідомляється, що начальником колонії було проведено роз'яснювально-профілактичну бесіду з Тимошенко з метою запобігання проявам відмови від їжі та виключення їх.

Нагадаємо, раніше вчора, народний депутат від БЮТБ Сергій Пашинський з трибуни Верховної Ради заявив, що Тимошенко побили, після чого вона оголосила голодування. Як сама вона пояснила в листі, мета голодування - привернути увагу "демократичного світу до того, що відбувається в центрі Європи, в країні під назвою Україна".