ua en ru

ДПС посилить заходи безпеки на період пасхальних і травневих свят

ДПС посилить заходи безпеки на період пасхальних і травневих свят Фото: прикордонники посилено працюватимуть у свята

Ретельно перевірятимуться документи осіб і транспортних засобів біля держкордону

Під час пасхальних і травневих свят Державна прикордонна служба України посилить заходи безпеки на державному кордоні та в контрольованих прикордонних районах. Про це повідомляє прес-центр ДПС.

"Основна мета зазначених заходів - недопущення проникнення під виглядом мирних громадян терористів, диверсантів і провокаторів, а також провозу зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через державний кордон", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що для забезпечення безпеки прикордонники взаємодіятимуть із представниками Національної поліції, Національної гвардії, Державною службою з надзвичайних ситуацій та здійснюватимуть ретельну перевірку документів осіб і транспортних засобів, які перебуватимуть поблизу держкордону.

Очікується, що прикордонники також перевірять готовність корабельно-катерного складу до дій у разі ускладнення обстановки, а також здійснюватимуть заходи з метою контролю та перевірки за виходом морських і річкових суден.


"У період святкових днів прикордонники забезпечуватимуть цілодобове чергування ситуативних груп для реагування у випадку зміни обстановки, а також із метою локалізації конфліктних ситуацій у пунктах пропуску та на держкордоні. У прикордонних підрозділах, особливо в тих, які задіяні в антитерористичній операції в Луганській і Донецькій областях, проведуть додаткові практичні заняття щодо протидії терористичній діяльності бойовиків та готовності до відбиття у разі раптових нападів", - доповіли у відомстві.

Крім того, упродовж тижня Держприкордонслужба ініціює проведення нарад із керівниками обласних, районних рад, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, які стосуватимуться "окремих питань забезпечення безпеки і захисту національних інтересів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Генічеському районі (Херсонська область) мають намір посилити заходи безпеки, щоб не допустити провокацій у День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу 18 травня.