ua en ru

ДПСУ розробляє шляхи посилення безпеки на кордоні

ДПСУ розробляє шляхи посилення безпеки на кордоні Фото: Петро Цигикал (kmu.gov.ua)

Адміністрація ДПСУ розробляє проект модульного прикордонного пункту

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) розробляє шляхи істотного зниження рівня протиправної діяльності на кордоні та мінімізації ризиків. Про це глава відомства Петро Цигикал написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні необхідність підвищення щільності системи охорони кордону ні в кого не викликає сумніву. На східному, південному і північному дільницях ми маємо реальну гібридну загрозу, що генерується Російською Федерацією. Постійна активність злочинних груп, що займаються організацією контрабандних каналів і переправленням нелегальних мігрантів на західній ділянці також викликає серйозне занепокоєння", - написав Цигикал.

За його словами, ДПСУ бачить 2 основні шляхи істотного зниження рівня протиправної діяльності на кордоні та мінімізації будь-яких ризиків. Перший - посилення відповідальності за незаконне порушення кордону України і контрабандну діяльність, а другий - підвищення щільності системи охорони кордону шляхом розгортання тимчасових відділень прикордонної служби та активізації діяльності інституту прикордонних інспекторів.

"Що стосується відділень прикордонної служби, організаційно вони будуть входити до складу відділів прикордонної служби і розташовуватися на відстані не більше 20 км один від одного. Розгортання таких тимчасових містечок не вимагає багато часу і додаткового виділення земель", - зазначив Цигикал.

altaltaltaltalt

Фото: проект модульного відділення ДПСУ (Facebook Петра Цигикала)

Це дозволить істотно підвищити щільність і ефективність охорони державного кордону, підсумував голова ДПСУ.

Нагадаємо, раніше Цигикал доручив провести обстеження ділянок відділів прикордонної служби та підготувати пропозиції щодо посилення системи охорони кордону на найбільш загрозливих напрямках.