ua en ru

ДПСУ готується до охорони кордону в зимовий період

ДПСУ готується до охорони кордону в зимовий період Фото: прикордонники (dn.gov.ua)

Також проводиться робота по запровадженню заходів енергозбереження на об’єктах ДПСУ

Державна прикордонна служба України готується до охорони кордону в зимовий період, передає прес-служба відомства.

"Прикордонне відомство своєчасно розпочало та якісно здійснило підготовку всіх наявних військових містечок, котелень та інженерних мереж до експлуатації в зимових умовах. Наразі підготовлено 355 військових містечок та 331 котелень, а це 100 % готовність. Загалом цього року на підготовку до зими було виділено 18,6 мільйонів гривень", - сказано у повідомленні.

Також проводиться робота по запровадженню заходів енергозбереження на об’єктах ДПСУ. На сьогодні економія бюджетних коштів за результатами проведеної роботи складає близько 5 мільйонів гривень за рік.

"Одним із пріоритетних завдань є забезпечення військовослужбовців теплим одягом та необхідними речами. Особлива увага приділяється перш за все забезпеченню персоналу, який проходить службу в зоні проведення АТО. Зокрема підрозділи прикордонного відомства забезпечені зимовою польовою формою одягу на 95 %, а теплими речами на 90%", - сказано у повідомленні.

Крім того, на сьогоднішній день в органах та підрозділах Держприкордонслужби проводяться заходи і з підготовки транспортних засобів різного призначення, спеціальної техніки, квадроциклів, мотоциклів та снігоходів.

Нагадаємо, в Україні за результатами основного етапу спільної спеціальної операції "Кордон-2017", яка почалася з 11 квітня 2017 року, не пропущено через державний кордон майже 1460 порушників прикордонного режиму.