ua en ru

ДПС зафіксувала на кордоні з Білоруссю скупчення вантажівок, що прямують в Україну

ДПС зафіксувала на кордоні з Білоруссю скупчення вантажівок, що прямують в Україну Фото: межа

За останню добу прикордонники оформили на кордоні 125 вантажівок при пропускній здатності в 75 автомобілів

На кордоні з Білоруссю спостерігається вантажних транспортних засобів, які прямують в Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби (ДПС) України.

"З початку лютого прикордонниками Луцького загону відзначається збільшення вантажопотоку на українсько-білоруському кордоні, а саме в пункті пропуску "Доманове" у Ратнівському районі на Волині. Зокрема фіксується збільшення вантажівок, що прямують на в'їзд в Україну", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Польща призупинила пропуск вантажівок з реєстраційними номерами РФ у зв'язку з непідписанням угоди з Росією "Про застосування правил здійснення автомобільних перевезень з Російською Федерацією та встановлення квот на 2016 рік". Тому водії та фірми-перевізники приймають рішення щодо об'їзду Польщі транзитом через Україну до Словаччини та Угорщини.

"станом на сьогодні накопичення вантажних автомобілів перед пунктом пропуску "Доманове" становить 70 автомобілів. При пропускної здатності цього пункту пропуску на в'їзд в Україну 75 вантажівок на добу, контрольні служби тільки за останню добу оформили 125 вантажних транспортних засобів", - додали у відомстві.

Нагадаємо, прикордонники фіксують зменшення пасажиропотоку в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на 10-15%.