ua en ru

ДПС не брала участь в оформленні 27-го російського "гумконвою"

ДПС не брала участь в оформленні 27-го російського "гумконвою" Фото: російський "гумконвой"

Візуально зброї у вантажі не спостерігалося

Державна прикордонна служба України не брала участь в оформленні 27-го російського "гуманітарного конвою". Про це на брифінгу заявив прес-секретар голови ДПС Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 27-го так званого "гуманітарного конвою". В період з 6:50 до 7:50 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв курган" на в'їзд в Україну пройшли 2 колони так званого гумконвоя у складі 102 автомобілів", - розповів Слободян.

Він підкреслив, що переміщення "гумконвою" в черговий раз відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства. В оформленні вантажу також не брав участь Міжнародний комітет Червоного Хреста.

"Українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - зазначив Слободян.

При цьому, за його словами, зведеної групою візуально зброї, боєприпасів і вантажів військового характеру не спостерігалося.

Нагадаємо, 27-й "гумконвой" сьогодні прибув в Донецьк і Луганськ.