ua en ru

Держземагентство підготує законопроект про надання послуг земельного кадастру через Інтернет

Державне агентство земельних ресурсів України підготує законопроект про надання послуг земельного кадастру через Інтернет в частині отримання виписок і інших довідок. Про це повідомив голова Держземагентства Сергій Тимченко у своїй статті для "Дзеркало тижня. Україна".

"Сприяючи високотехнологічного розвитку земельних відносин в країні, ми вважаємо одним із своїх головних завдань подальше спрощення та автоматизацію процесів, тобто перехід на веб-послуги. На цій сесії Держземагентство внесе до Верховної Ради законопроект про надання послуг кадастру через Інтернет в частині отримання виписок і інших довідок", - заявив він.

Держземагентство бачить цю процедуру так: громадянин на сайті звертається за випискою, оплачуючи послугу через інтернет-банкінг, після чого отримує документ рекомендованим листом, підтверджуючи свою особистість.

"А громадяни, які оформили собі цифровий підпис, зможуть отримувати інформацію прямо на е-мейл. Клієнт отримає необхідний документ, не контактуючи з посадовою особою, не виходячи з дому. Це стане можливим вже протягом наступного року", - заявив Тимченко.