ua en ru

Суд повернув у держвласність землі під Києвом вартістю 243 млн гривень

Суд повернув у держвласність землі під Києвом вартістю 243 млн гривень Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Земельна ділянка була продана за підробленим актом на право власності

Державі повернуто понад 10 га лісу в Обухівському районі Київської області вартістю майже 243 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Встановлено, що зазначену земельну ділянку площею понад 10 га згідно з державним актом на право власності один громадянин продав іншому. Поряд з цим встановлено, що перший власник набув право власності на спірну земельну ділянку на підставі підробленого державного акта, який ніколи не видавався Обухівським районним відділом земельних ресурсів. Зазначене підтверджується кримінальним провадженням", - йдеться в повідомленні.

Також у ГПУ повідомили, що дана земельна ділянка не могла бути відведена в приватну власність, оскільки накладається на землі лісового фонду Козинського лісництва ДП "Київський лісгосп" та із земель державної власності не вилучалась.

"Враховуючи встановлені порушення, прокуратура Київської області пред'явила позовну заяву з вимогою повернути державі землі лісового фонду площею понад 10 га та вартістю майже 243 млн гривень", - додали в ГПУ.

Прокуратура звернулася до суду, який виніс рішення стягнути на користь держави з незаконного володіння громадянина земельну ділянку. Також органи реєстраційної служби в Державному реєстрі прав на нерухоме майно скасували попередню державну реєстрацію права власності на зазначену земельну ділянку.

Нагадаємо, у середині вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив про викриття колосальних махінацій з землею на узбережжі Азовського моря.